Néhányszor rendeltem már forró csokit cukrászdában, de amit helyette felszolgáltak, inkább kakaóra hasonlított. Végül nem próbálkoztam tovább, kakaót rendeltem, kakaót kaptam, itthon pedig kerestem néhány receptet, amelyek egyesítésével megszületett a szerintem legjobb házi forró csoki por.
 
A recept a következő:
22dkg porcukrot, 18dkg tejport, 10 dkg jó minőségű kakaóport, 20dkg lereszelt, jó minőségű tejcsokoládét, 1 teáskanál sót és 4 teáskanál kukorica keményítőt keverjünk össze egy nagy tálban.
 
Készítsünk házi pillecukrot.
 
A hóemberleves összeállítása:
Vegyünk elő egy körülbelül 2dl űrtartalmú csészét, egy közepes méretű befőttes üveget, evőkanalat, karácsonyi szalagot, papírt, filctollat, folpack fóliát.
 
Ahhoz, hogy megfelelő állagú forró csokit kapjunk, félcsészényi port kell használnunk. Vegyük elő a csészét, kanalazzuk félig a porral, közben számoljuk meg, hogy hány evőkanálnyi anyagra volt szükségünk a művelethez.
 
Vegyük elő a befőttes üveget, és az imént megszámolt adagból, annyi evőkanálnyit töltsünk bele a forró csoki porból, ahány főre a hóemberlevest ajándékozni szeretnénk.
 
Vegyük elő a házi pillecukrot. Egy csésze forró csokiba, körülbelül 4 mini pillecukor szükséges, így annyiszor négyet kössünk bele egy folpack fólia batyuba, ahány főre a csokiport kimértük. Helyezzük a pillecukor batyut a befőttesüvegbe, a forró csoki por tetejére.
 
Zárjuk le az üveget, díszítsük fel a tetejét és az oldalát, és akasszunk rá használati utasítást.  
 
A befőttesüveg nyakába írjuk a következőt:
Hóemberleves 2 személyre
1.       Forralj fel 3 dl vizet
2.       Vegyél elő két teáscsészét.
3.       Kanalazd bele a forróvízbe a csokiport. Keverd simára a csokit.
4.       Öntsd át a csészékbe.
5.       Tegyél 4 pillecukrot a forró csoki tetejére.
Remélem, ízleni fog. Boldog Karácsonyt!
 
(összetevők: méz, zselatin, cukor, vanília esszencia, kakaópor, tejpor, kukorica keményítő, só, tejcsokoládé)