Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. november 29.
A szerző a nyári mikulás ellentételezéseként jégkrémet szervírozott ezen a késő őszi reggelen. A fagyasztott ananászhoz enyhén csípős gyömbért és kókusztejet kevert, ezáltal az események kaptak még valahogy egy vajszín árnyalatot.
Hozzávalók:
friss ananász,
porcukor ízlés szerint,
2,5 dl kókusztej,
1/4 kávéskanál frissen reszelt gyömbér.
A kókusztejhez:
10 dkg kókuszreszelék,
körülbelül 1 liter forró víz,
turmixgép.
Előző nap az ananász végeit levágom. A gyümölcsöt hosszában szelem ketté, majd oldalára állítom és körben levágom a héját. A bemélyedésekben maradó héjat egy kisebb késsel kimetszem, a húsból és középről a fás részeket kivágom. Az ananászt felkockázom, majd beteszem a fagyasztóba.
A kókuszreszeléket egy turmixgépbe töltöm. Felforralom a vizet és ráöntöm a kókuszra. A keveréket nagyon alaposan összeturmixolom. Hagyom kissé kihűlni, majd átszűröm egy szitán, és kézzel vagy egy konyharuha segítségével kicsavarom a reszelékben maradt kókusztejet. Elkülönítem a kellő mennyiséget, a felesleget pedig lefagyasztom.
Másnap előveszem a fagyasztott ananászt, beleteszem egy aprítógépbe, porcukrot szórok rá, beledobom a reszelt gyömbért, majd hozzáöntöm a kókusztejet. 4-5 percen keresztül magas fokozaton keverem. Poharakba kanalazom, és rögtön tálalom.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Judit és Fischer Tamás
Százhuszonhárom nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszáznegyvenegyedik nap: Karácsonyi teríték
Kétszáznegyvenedik nap: Aranydiós asztalközép
Kétszázharminckilencedik nap: Csillagánizsos kopogtató
>>> Következő nap