Készítette: Keresztesi Barbara
Írta: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2013. november 25.
Ezen a héten erős visszaesést mutat a gasztro rovatunk, masnival kötözött savanyúcukorkák a séf ajánlata, mit van mit tenni. Az idei karácsonyt próbáltam ki, minden kötelezettség nélkül egymás mellé tettem fel különböző modorú terítékeket, és igazán nincs magyarázatom erre, a csak - mer’- azér’ mind közül a legelfogadhatóbb. Hogy ne menjenek pocsékba, most nézhetjük itt őket az idők végezetéig, még legalább négy alkalommal. Az ánizst és fahéjat virágkötőknél vásárolta Barbi, nagytételben, mielőtt valaki szívéhez kapna. Az ilyesmikből készült asztali díszek illata igen finom. Nincs eltúlzott értelmük, át lehet kötni őket aranyszalaggal és hanyagul széthagyni az asztalon. Esztétikai élvezetet nyújtanak és Édes Istenem milyen hosszan, unalmasan tudnék beszélni Theodor Lipps esztétikaelméletéről, hát mindenki boldog lehet, hogy most ez elmarad.
Hozzávalók:
töltetlen savanyúcukorka (több színű),
arany kötöző zsineg,
sötétzöld vékony zsineg,
fahéjrúd,
csillagánizs,
cukorangyal szalvétagyűrű,
aranyszínű helyőrző.
A cukrokra és a csillagánizsra a zsineggel masnit kötök. Néhány fahéjrudat is feldíszítek a zsineggel. A karácsonyi parti asztalon a helyőrzőre halmozom a tányérokat, a szalvétát a cukorangyallal fogom össze. A masnis cukordekorációt az asztalon, kis csoportokban helyezem el.
Szia
Barbi
Fotó: Keresztesi Judit
Százharmin nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Kétszázharminchetedik nap: Hanglemezből tányéralátét
Kétszázharminchatodik nap: Cukorangyal szalvétagyűrű
Kétszázharmincötödik nap: Textil tejszínhab
>>> Következő nap