Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! rovat 365+ - 2013. június 26.
soralat nyito02
         Minden úgy kezdődött, hogy Dávidnak születésnapja lett, és a sógorom, aki érzése szerint ezt a 365 napos projektet menedzseli azt mondja nekem ad hoc, hogy kitalált valami rendkívülit. Az iparcikk kézzel készítve volna legmegfelelőbb, úgy érzi. Az ügy nem tűr halasztást mondja, mert ma (tegnap) egy férfiak egymás közt sörözésen vesz részt, és ehhez az ünnepléshez szerinte egy csendes, introspektív fanyalgás helyett, valami vaskos tréfa illene. Egy bohóc, aki belül csupa szomorúság, de közben nagyon durva hasmenése van. Valami ilyesmi. Egy söralátét? Milyen eredeti, mondom, de ez egy különlegesen pajzán söralátét, mondja, pironkodna láttán az a nem kisebb nevű ember is, aki Balzac.
          Fis kihelyezte hozzám ezt a feladatot, tehát nem én találtam ki, hanem ő, de ezt nem mentegetőzésképpen mondom, (pironkodva), hanem mert intimitás issúim vannak, feltehetően. A pajzán söralátétet én készítettem el, Dávid örült neki, így hárman is boldogok voltunk, az ünnepelt, az ünneplő és én, akinek ezen a blogon, ma fejeződött be a nyolcvanhatodik napja.


soralatet01
A söralátét hozzávalói:
4 mm-es szürkelemez,
alátétminta,
fekete akrilfesték,
découpage ragasztó,
ecset, rongy,
sniccer és szike,
fóliasimító.

A mintát kinyomtatom és découpage ragasztóval felragasztom a szürkelemezre. Fóliasimítóval kiszorítom alóla a levegőt. 15 perig hagyom száradni. Szikével kimetszem a középső részt és snicerrel körbevágom a téglalapot. A nyomatot áthúzom a découpage ragasztóval, a másik oldalt és az éleket feketére festem. Amikor megszáradt, lelakkozom.
soralat nyito01
soralat nyito03soralatet02

Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit

Kettőszázhetvenkilenc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Nyolcvanötödik nap: Jéglámpa cseresznyével
Nyolcvannegyedik nap: Gondolatkísérlet
Nyolcvanharmadik nap: Az igazi Szent Iván-éj

>>> következő nap 

Az eredeti ötlet a rochesteri The Man of Kent Pubból származik.