Hozzávalók:
olló
sütőpapír,
cellux,
selyempapír,
színes alufólia
A sütőpapírból téglalapokat vágunk és betekerjük a szaloncukrokat.
A csomagot celluxszal rögzítjük.
A selyempapírból nagy- a színes alufóliából kisebb téglalapokat vágunk. A selyempapír végeit bevagdossuk.
Előbb a selyempapírt, majd a színes alufóliát tekerjük a szaloncukor köré. Amit eredményül kapunk nem olyan, mintha boltban vásároltuk volna, de ez adja a sármját.
Jó tudni a csomagoláshoz használt anyagokról:
- Ha színes selyempapírt használunk, ne nyúljunk hozzá nedves kézzel, mert a papír, víz hatására szinte tintává olvad. Ugyanez a tulajdonsága az, amiért nem szabad hagynunk, hogy közvetlenül élelmiszerrel érintkezzen.
- Ha nincs otthon színes alufólia, a háztartási alufólia éppen annyira megteszi.
Kapcsolódó tartalmak:
>>> Karácsonyi mogyorós karamellás szeletek
>>> Házi pillecukor
>>> Csokis szaloncukor