Epertorta, vaníliafagylalt, mimóza koktél

DSC 2202
Epertorta
(Ezt a receptet a www.thegalleygourmet.net oldalon találtam Stawberry Dream Cake címszó alatt.)

Hozzávalók a tortalaphoz:
30-40 dkg fagyasztott eper, (a tortalaphoz a fagyasztott eper levére lesz csak szükség),
180 ml tej,
6 nagy tojás fehérje, (a vanília jégkrémből kimaradt négy fehérjét itt ajánlom felhasználásra),
2 teáskanál vaníliaesszencia,
260 g liszt,
350 g kristálycukor,
4 teáskanál sütőpor (1 tasak körülbelül),
1 teáskanál só,
170 g puha vaj.
Hozzávalók a krémhez:
150 g vaj,
260 g porcukor,
350 g krémsajt,
2 teáskanál vaníliaesszencia,
egy csipet só,
500 g eper,
a tortalapnál felhasznált eperlétől mentes epervelő. 

Bővebben: Epertorta, vaníliafagylalt, mimóza koktél