Hozzávalók:
150 g finomliszt
75 g reszelt parmezán,
100 g vaj,
1 nagy tojás sárgája,
1 kávéskanál só.

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzákeverem a sót és a parmezánt. A vajat összemorzsolom a lisztes keverékkel, majd röviden a tésztához dolgozom a tojássárgáját is. Könnyen hajló, homogén vajas tésztát kell kapnom, ha darabos, hozzáadok még egy kis vajat.

A kész tésztát attól függően, hogy milyen átmérőjű tallérokat szeretnék, ketté vagy négy felé veszem. A darabokból hengereket sodrok, ezeket folpackba csomagolom, és fél órára hűtőszekrénybe teszem.

A sütőt 180°C-ra melegítem, egy tepsit sütőpapírral bélelek ki. Fél óra elteltével kiveszek a hűtőből egy henger, kicsomagolom, és karikákra szeletelem. A karikákat a tepsibe rendezem, majd alacsony hőfokon addig sütöm, ameddig éppen csak pirosodni kezdenek. A sütési idő tűzhelytől függően valahol 12 és 17 perc között lesz. A kisült tallérokat tálalás előtt hagyom kihűlni.