írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. június 14.
DSC 5103
Hozzávalók
12 lasagnelap,
30 dkg friss vagy fagyaszott spenót,
0,5 kg tehéntúró,
2 doboz hámozott konzervparadicsom,
75 g reszelt sajt,
10 g parmezán,
Só, bors, fokhagyma, szerecsendió, oregánó, bazsalikom.
spenotmontazs
Elkészítés


1. A lasagnelapokat forró, sós vízben néhány percent át előfőzzük. Amikor elérkezettnek látjuk a pillanatot, a tésztát kivesszük és lecsöpögtetjük.
2. A spenótot, ha fagyasztott, kiolvasztjuk. Hozzákeverjük a túrót, alaposan sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd legalább négy gerezd aprított fokhagymát is hozzáadunk.
3. Bontsuk fel a paradicsomkonzerveket.
4. Egy tepsit olajozzunk ki, és béleljük ki egy réteg tésztalappal. A lapokon oszlassuk el a spenótos túró felét, majd fedjük be lasagnelappal, amire öntsük rá az egyik konzervparadicsomot. Nyomkodjuk szét, bőven fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
5. Fedjük le a paradicsomot egy újabb réteg tésztával, arra tegyük a maradék spenótos keveréket. Erre közvetlenül öntsük rá a második konzervből a paradicsomot. Kézzel nyomkodjuk szét, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
6. Végül szórjuk meg a lasagne-t parmezánnal és a másik reszelt sajttal, majd a 200 ºC fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.
DSC 5126
Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit - szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 - Nevezd meg a szerzőt és a forrást! Ne add el! Ne változtasd meg! - feltételek mellett szabadon publikálható