írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. június 14.
DSC 5183

Hozzávalók 4 személyre
1 csomag, három rétegű réteslap,
9 szál zsenge zöld spárga,
20 dkg túró,
10 dkg császárszalonna,
2 nagy gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
5 dkg parmezán,
só.


sparga montazs 01
Elkészítés
1. Vágjuk le a fás részt a spárgák szárából. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC fokra.
2. Forraljunk sós vizet, és dobjuk a spárgákat a lobogó vízbe körülbelül 1 percre. Vegyük ki a spárgákat, és helyezzük jeges vízbe, hogy hirtelen lehűljenek.  Majd csöpögtessük le, és papírszalvétával töröljük szárazra őket.
3. A szalonnát vágjuk apró darabokra, a fokhagymát tisztítsuk meg, és törjük össze. Egy lábasban olvasszuk meg a vaj felét, dobjuk rá a szeletelt szalonnát és a tört fokhagymát, majd süssük a szalonnát pirosra.
4. Keverjük a fokhagymás szalonnához a túrót, hogy könnyű, homogén masszát kapjunk.
5. A réteslapokat hajtsuk ki, vegyünk le két lapot a halomból, az utolsót mindkét oldalán kenjük be olvasztott vajjal. Helyezzük a vajas lapra a következő lapot, kenjük át azt is olvasztott vajjal, majd a harmadik lapon is ismételjük meg a műveletet.
6. Halmozzuk a túrós masszát az átvajazott lapokra, és oszlassuk el egyenletesen a teljes felületen, majd szórjuk meg parmezánnal.
7. Vágjuk a háromrétegű réteslapot 9 egyenlő részre. Helyezzünk egy spárgát az egyik kis négyzet szélére és tekerjük fel a lapot a spárgaszálra.
8. Szórjuk meg ismét parmezánnal, helyezzük tepsibe, majd süssük készre 10 perc alatt.
DSC 5256
Fotó: Keresztesi Barbara és Keresztesi Judit - szerzői jog: Creative Commons Magyarország 2.5 - Nevezd meg a szerzőt és a forrást! Ne add el! Ne változtasd meg! - feltételek mellett szabadon publikálható