Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok - 2011. október 9.
repatorta

Hozzávalók:
Vaj a tepsi kikenéséhez
10dkg mazsola,
4 kanál narancslé,
3 nagy tojás,
175ml napraforgó olaj,
20dkg kristálycukor,
2 teáskanál őrölt fahéj,
22 dkg liszt,
½ teáskanál sütőpor,
½ teáskanál szódabikarbóna,
5dkg kókuszreszelék,
6dkg dió és még néhány dkg szóráshoz,
20dkg répa, durvára reszelve.

A krémhez:
30dkg krémsajt,
5dkg porcukor,
1 teáskanál vanília esszencia.

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. Kivajazunk egy közepes tepsit,vagy egy 22cm átmérőjű, levehető karimájú tortaformát.
2. Dobjuk a mazsolát egy serpenyőbe a narancslével, és felforraljuk. Főzzük addig, amíg a mazsolák felveszik a folyadékot. Ekkor vegyük le a tűzről és tegyük félre.
3. Üssük a tojásokat egy keverőtálba, öntsük hozzá a napraforgó olajat, a cukrot és elektromos habverővel három percig keverjük, míg a massza krémessé nem válik.
4. A fahéjat, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is tegyük a masszához, majd ugyanígy a kókuszt, a diót a répát és a mazsolát is. A tésztát öntsük egy kivajazott formába és süssük körülbelül 45 percig, tűpróbáig. Hagyjuk kihűlni teljesen.
5. A krémhez verjük fel a krémsajtot a cukorral és a vaníliával. Adjunk hozzá további cukrot, ha úgy találjuk jónak. Vonjuk be a tortát a krémmel és szórjuk meg durvára vágott dióval.