Írta: Keresztesi Judit - Zseniális falatok rovat - 2012. november 7.

Hozzávalók:
 
250 g vaj,
120 g jó minőségű étcsokoládé,
4 tojás, 
400 g cukor,
1 teáskanál vanília esszencia, 
65 g liszt,
200 g reszelt cékla.
 
Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra.
2. Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral. Finoman vajazzuk ki, tegyük félre.
3. A tojásokat vegyük ki a hűtőből.
4. Egy lábasba engedjük vizet, helyezzünk a lábasra egy habüstöt, és az üstben, gőzfürdő fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat. A masszát tegyük félre.
5. A reszelt céklát nagyon kicsi vízen pároljuk puhára.
6. Tegyük egy nagy tálba, és botmixerrel zúzzuk péppé.
7. A cukrot és a tojásokat tegyük a céklához, majd verjük krémmé a hozzávalókat.
8. Öntsük a tálba a vaníliát, majd a csokoládémasszát is, és keverjük el.
9. Utolsó lépésként dolgozzuk a masszába a lisztet.
10. A tésztát, ami palacsintatészta állagú, öntsük a kivajazott tepsibe.
11. A süteményt süssük 25-30 percen át. Amikor készen van, a teteje ropogós, a belseje még szinte folyik. Vegyük ki a sütőből és pihentessük pontosan 30 percig hűvös helyen. Fél óra múlva, egy műanyag lapáttal szeleteljük fel.