Hozzávalók:

sütőpapír,
1 adag csokis szaloncukor massza
2 marék mogyoró,
2 marék mandula
2 marék dió
1 bögre félbevágott vajkaramella
1 bögre házi készítésű pillecukor


Elkészítés:

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit
Dobjuk a mogyorót és mandulát lobogó vízbe, néhány perc után szűrjük le a magokat és vegyük le a mandula héját. Ez nagyon könnyen megy majd. A mogyoróról csak a sötétebb héjat tudjuk eltávolítani, ha kiskanállal megkaparjuk a magvakat. (Ez fáradtságos és hosszadalmas művelet, ha nincs ehhez türelmünk, eredeti állapotában is felhasználhatjuk a mogyorót.)

 
A mogyorót és a mandulát hagyjuk egészben, a diót vághatjuk durvára. A vajkaramellákat vágjuk félbe.

A pillecukornál arra ügyeljünk, hogy ne vágjunk túl kicsi kockákat, mert a meleg szaloncukormassza gyorsan olvasztja az anyagot és mi azt szeretnénk, ha nemcsak érezhetnénk, de láthatnánk is a pillecukrot az édességben. 

 
A hozzávalókat terítsük szét a tepsiben, majd főzzünk csokis szaloncukor masszát és öntsük bele a magkeveréket. Amint lehet, tegyük hűtőszekrénybe az édességet. Amikor megdermedt, sütőpapírral együtt vegyük ki a tepsiből egy vágódeszkára, és szeleteljük fel.

Vághatunk kisebb darabokat és becsomagolhatjuk őket szaloncukornak, de tea vagy kávé mellé, nagyobb szeletben is kínálhatjuk.

Kapcsolódó tartalmak:
>>> Szaloncukor papír
>>> Rumosdiós, mazsolás szaloncukor
>>> Házi pillecukor
>>> Csokis szaloncukor