Írta és készítette: Keresztesi Judit
Merj Alkotni! 365+ rovat – 2014. március 22.
Ismerjük azt a viccet, hogy egy kacsa bemegy egy bárba, odaszól a csaposnak „egy sört kérek”?„Te honnan jöttél?” – kérdezi a csapos. „A szemközti építkezésről.” – mondja a kacsa. „Milliókat kereshetnél a cirkuszban.” – mondja a csapos. „Minek kéne nekik pont egy kőműves?”- kérdezi a kacsa. A szereplők egyikét baleset érte a közelmúltban, azt, amelyiket a baleset érte befűszereztem. Az ízesítést szeretném bemutatni: fahéj, bors, só, kristálycukor, portói vagy ha nincs, akkor bármilyen száraz vörösbor. Almapürével tessék ezt a kacsasültet feladni.
Hozzávalók:
két kacsamell,
só,
bors,
1,5 evőkanál kristálycukorban elkevert
1 kávéskanál fahéj.
50 ml vörösbor.
Beirdalom a bőrt a kacsamelleken, bedörzsölöm a húst sóval és borssal, majd bőrrel lefelé egy serpenyőbe helyezem és hagyom, hogy kisüljön a zsiradék. Néhány perc múlva megfordítom és kérget sütök a hús másik oldalára is. A melleket kiveszem, bedörzsölöm fahéjas cukorral, visszateszem a serpenyőbe és megvárom, míg a cukorból vékony karamellréteg képződik a sültön. Kevés bort öntök alá és készre sütöm.
Szia
Judit
Fotó: Keresztesi Judit
Tizenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel.
Mi készült itt az elmúlt három napban?
Háromszázötvenkettedik nap: Citrommázas teasütemény
Háromszázötvenegyedik nap: Jegeskávé
Háromszázötvenedik nap: Papírvirágos csuklódísz