Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. július 27.
sargabarack nyito
         Be szeretném ismerni, hogy az érett sárgabarack mint hideg előétel koncepció, nem lett akkora diadalmenet, mint amekkorára számítottam. A kevésbé jó hír, ami – s erre külön fel szeretném hívni a figyelmet – távolról sem számít rossz hírnek az, hogy a pisztácia, dió, kéksajt, sűrű tejszín alapanyagok inkább az aszalt sárgabarackhoz illenek, mint az frisshez. Aminek egyértelműen örülök pedig az, hogy az előétel, a desszert és az uzsonna igazán különlegesen jól sikerültek. Kérek mindenkit, akiben egy szikrája megbújik bármilyen értelemben vehető kalandvágynak, próbálja ki ezeket a recepteket. Az aszalt barackokat mindhárom ételhez hidegvízbe dobtam, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentettem.



keksajt nyito03
10 db diós kéksajtos barackfalatka
keksajt hozzavalok
Hozzávalók:
5db aszalt sárgabarack,
1 evőkanál kék sajt,
1 evőkanál mascarpone,
10db fél dióbél,
egész bors,
friss petrezselyem.
keksajt011
keksajt01
keksajt 02
A borsot mozsárban megtöröm, egy marék friss petrezselymet durvára vágok. A dióbelet egy serpenyőben megpirítom. A sajtokat egy kisebb tálban összekeverem, és borsot a keverékhez adom. A korábban eáztatott aszalt gyümölcsöt lecsepegtetem, majd kettészelem. A sajtot ráhalmozom, megszórom petrezselyemmel, és ráhelyezek egy pirított dióbelet. Fél órára hűtőbe teszem.
keksajt nyito01
gourmet nyito01
Négy gourmet barackos sonkásszendvics
gourmet hozzavalok
Hozzávalói:
Négy vékony szelet sonka,
Négy vékony szelet, tehéntejből készült, füstölt, félkemény sajt,
dijoni mustár,
aszalt sárgabarack,
pörkölt pisztácia,
baguette,
vaj,
melegszendvics sütő.
gourmet 011
gourmet 01
A baguette-eket négybe vágom. A darabokat félbeszelem, A kenyér belső felületét megkenem mustárral, ráhelyezem a sonkaszeletet és arra a sajtot. A sajtot nagyon vékonyan bekenem mustárral, majd ráhelyezem az aszalt sárgabarackot és meghintem pisztáciával. Befedem a kenyér másik felével és a szendvics külsejét megkenem vajjal. A melegszendvicset 3-4 perc alatt készre sütöm.
gourmet nyito02
tejszin nyito01
Édes tejszínes barack, pisztáciával
tejszin hozzavalok
Hozzávalók:
aszalt sárgabarack,
sűrű tejszín,
sózatlan, enyhén pirított pisztácia.
tejszin 01tejszin 02
A barackokat lecsepegtetem, és egy hegyes késsel zsebet metszek beléjük. A pisztáciát megtisztítom, késsel apróra vágom. A sűrű tejszínt kiskanállal vagy habzsákkal a zsebekbe töltöm, majd a falatokat megszórom pisztáciával. 
tejszin nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit és Keresztesi Barbara

Kettőszáznegyvennyolc nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Száztizenhatodik nap: Köszönetnyilvánítás
Száztizenötödik nap: Menükártyák
Száztizennegyedik nap: Zöldvirágos asztalkendők, ötös

>>> Következő nap

kalendarium 112 
 A Merj Alkotni! 365+ projektben született összes poszt, egy lapon.