Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. július 12.
malnamousse nyito01
         Ma tofuval kevertem össze málnavelőt és luftballonokat mártottam forró csokoládéba. Úgy hangzik, mint egy inkvizítori munka a Walt Disneynél, de minden a konyhában történt, a komfortzónámon kívül. Később kidurrantottam a lufikat és így ehető poharak álltak elő, ezekbe töltöttem a málna mousse-t.


malnamousse hozzavalok
Hozzávalók:
3 db vízibomba (kicsi) léggömb,
4 tábla étcsokoládé,
sütőpapír,
30 dkg málna,
30 dkg tofu,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál vanília esszencia,
fél citrom leve,
aprítógép.
malnamousse 01
malnamousse 012
malnamousse 021
malnamousse 02
malnamousse 03
malnamousse 04
A léggömböket felfújom és becsomózom a nyakukat. Ecetes vízben megmosom a lufik felületét és félreteszem őket száradni. Egy tálcát sütőpapírral borítok be. Gőz felett megolvasztom a csokoládét. Az olvadt csokit átkanalazom egy nagyobb müzlis tálba. Ebben megmerítem a léggömböket, és ráállítom a tálcára. A csokoládés lufikat egy órára beteszem a hűtőszekrénybe. A málnát átpasszírozom egy szitán. A tofut, a málnavelőt és a citromlevet aprítógépbe teszem, hozzáadom a vaníliát és a cukrot. Néhány percig a legnagyobb fokozaton habosra keverem. Két órára a hűtőszekrénybe teszem.
A lufikat előveszem, és újra olvadt csokoládéba mártom. Ezt a réteget is hagyom megdermedni. Végül a lufikat kilyukasztom, leengedem és eltávolítom a tálkákból. A csoki kelyheket málnahabbal és málnával töltöm föl.
malnamousse nyito02
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit és Fischer Tamás

Kettőszázhatvannégy nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Százegyedik nap: $#^+%@! persely
A századik: Egy gyönyörű felhős nap
Kilencvenkilencedik nap: Levendulás testradír

>>> következő nap