Írta: Keresztesi Barbara - Merj Alkotni! 365+ rovat - 2013. június 13.
eper lime nyito02
         Piros, fehér és zöld színösszeállításról van szó ebben a munkában, eper, lime, jég és ezüst voltak a jégkrém látható hozzávalói. Az ezüst a serbet nyelét képezte. Az egyedüli nehézséget a zsúfolt fagyasztó jelentette ma, a poharaknak állva kellett bekerülniük, és állva is illett maradniuk végig, ezt bonyolította meg a nyúl, a kacsa meg a marha hangulatkeltő viselkedése a fagyasztóban. Hogy helyezel el öt pápát egy Volkswagenben? Leveszed a kalapjukat, nyilván. Szó szót követett, és a nyúlon nem maradt kalap a küzdelem végére. A serbet három óra alatt fagyott készre.


eper lime hozzavalok
A rumos eper-lime serbet hozzávalói:

A jégkrémhez:
30 dkg fagyasztott eper,
1 citrom leve,
6 cl fehér rum,
4 evőkanál porcukor,
konyhai aprítógép.

A fagyasztáshoz:
6 szelet lime,
6 db 80 ml-es műanyagpohár,
6 db csinos mokkáskanál,
hely a mélyhűtőben.
eper lime 04
eper lime 02
eper lime 01
eper lime 03
eper lime 06
A gépbe teszem a kissé felengedett epret, hozzákanalazom a cukrot, ráöntöm a citromlevet és a rumot, majd krémesre aprítom. A krémet a műanyagpoharakba osztom úgy, hogy fél centiméter maradjon a pohár széléig. A lime karika közepén egy kis vágás ejtek és az elmosott, átöblített kanál szárát áttolom rajta. Beleállítom a pohárba úgy, hogy ne süllyedjen el az eperkrém tetején. Ha nincs otthon rum, készítsd nyugodtan bármilyen, kéznél lévő, finom égetett szesszel.
eper lime nyito01
eper lime nyito03
eper lime 05
Szia
Barbi

Fotó: Keresztesi Judit

Kettőszázkilencvenkettő nap maradt a Merj Alkotni! projektből. A hírlevélre >>> itt iratkozhatsz fel

Mi készült itt az elmúlt három napban? 

Hetvenkettedik nap: Macska, sapkában
Hetvenegyedik nap: Habzsák, extrákkal
Hetvenedik nap: Mintha dézsából öntenék

 >>> következő nap