A sör advent hozzávalói:

24 üveg sör,
24 db kimosott tejes doboz,
fekete akril festék,
cérna,
hobbi ragasztó,
power tape, (OBI)
fekete, arany, ezüst filctoll,
sniccer,
A/4-es nyomtató lapok vagy nagyon vékony kartonlapok,
24 napra való üzenet,
kreatív olló,
szatén szalag.

A sör advent hozzávalói
Elkészítési útmutató:
Sniccerrel vágjuk le a tejes dobozok tetejét. Tegyünk egymás mellé 6 dobozt, és ragasszuk össze őket power tape-pel. (ez egy fekete vagy ezüst színben gyártott, könnyen téphető ragasztószalag, barkácsáruházakban juthatunk hozzá)

Sör advent hozzávalói 2.
Tegyünk a 6 dobozos alapra 5 dobozt, ragasszuk egymáshoz az elemeket és ugyancsak tape-pel rögzítsük ezt a sort az alapsorhoz. Ismételjük meg a műveletet 4, 3, 3, 2, 1 db dobozzal.

A sör Advent hozzávalói 3.A tárolót fessük le akril festékkel. A festék bármilyen színű lehet, én feketét választottam.

Készítsük el a sörösüvegek számozását, és rögzítsük az üzeneteket a sörre. (én számozott bilétákat gyártottam, amiket a palackok nyakába akasztottam)

Ha nemcsak megitatni szeretnék a naptár felhasználóját, de „bölcsességekkel” is meg szeretnénk tömni, vegyünk elő papírt, - ha van kéznél – nyomtatót, ollót, hobbiragasztót, celluxot, szatén szalagot és kreatív ollót. (A kreatív olló olyan olló, ami cikcakk, hullám vagy antik fényképszegély mintát képes a papírba vágni.)
 
Sör bölcsességekVágjunk körbe 24db, körülbelül 7cm széles papírcsíkot kreatív ollóval. Nyomtassuk ki a „bölcsességeket”, vágjuk ki és ragasszuk egyenként a papírcsíkokra.

Sör advent bölcsességekA csíkokat celluxszal rögzítsük a palackok köré és kössük át őket szatén szalaggal.
 
Töltsük fel a tárolót. Érdemes az alsó szintre tenni a 16-nál nagyobb számozású palackokat, így a felső szintek ürülnek ki először, s a tároló végig stabil marad.
plakat
 - Az oldalakon található tartalmak Creative Commons Magyarország 2.5 licenc alatt szabadon terjeszthetők vagy publikálhatók de ne változtass rajta, ne értékesítsd és jelöld meg a szerzőt és a forrást. -

Kapcsolódó tartalmak: